Bas van Beek Rapid Schaak Kampioen

Afgelopen maandag was het de finale ronde van het Rapid Schaaktoernooi. Het Rapid toernooi bestaat uit drie rondes van drie of vier partijen met 15 minuten bedenktijd plus 5 seconden per zet. Bij Rapid schaak heb je niet de tijd om rustig alle varianten te gaan door rekenen. Het is meer schaken op intuïtie en gevoel. Het was zo als altijd een spannende laatste ronde met nog drie kanshebbers op de titel. Bas van Beek was de man die zijn zenuwen het beste onder controle wist te houden. Hij wist als enige van de top drie al zijn partijen te winnen.

Vrijdag staan de Koningsspelen op het programma dan laten we de Basis schooljeugd kennis maken met het Schaakspel. Naast dat het leuk is om te schaken leren de kinderen analytisch denken en vooruitdenken. En natuurlijk ervaren ze de vreugde van een overwinning en het verdriet van een nederlaag.

Zaterdag  is het Koningsdag en dan Schaken we weer op het Smidsbelt. Het is een traditie dat we als Schaakvereniging met een levensgroot Schaakspel daar onze partijtjes tegen wie maar wil gaan schaken. Elk jaar komt ook de Burgervader even kijken en dan proberen we hem te verleiden om tegen ons een partij te gaan Schaken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *