Holtense Schakers missen op een half puntje het Kampioenschap

De teleurstelling was groot en de Schaker zaten ontroostbaar aan de bar van Meermanskamp. Zelf een rondje van Team Captain Bas van Beek kon daar geen verandering in brengen. Veel vragen ? waar ging het mis ? was de voorbereiding wel optimaal ? hadden we in een andere opstelling moeten spelen ?   Gerrit Luggenhorst speelde aan het eerste bord. Gerrit die vorige week nog Rapid Kampioen werd en in grootste vorm verkeerd kon het niet bolwerken tegen een veel sterkere tegenstander. Overwinningen van Bas en Dinant van Beek gaven de Holtense Schakers weer moed. Een overwinning van Gerrit Stevens zou voldoende zijn voor het kampioenschap. Gerrit op bord vier speelde uiteraard zijn favoriete Oerang- Oetang opening. Ook hij zat kapot aan de bar en vertelde dat de partij niet verliep zoals hij gehoopt had en dat er echt niet meer dan remise in zat. 2,5 – 1,5 overwinning voor Holten was net een half puntje te weinig voor het Kampioenschap.

Intern werden er ook nog drie partijen gespeeld. Ton van Oijen zette Bertus van Beek helemaal vast en het was een kwestie van tijd voor dat hij gefeliciteerd kon worden. Jim Klinge won vrij eenvoudig van Jan Scheperman en Piet Ypma won van Dick van der Knaap.

Donderdag is het Koningsdag en dan schaken we weer op het Smidsbelt. Zoals elk jaar spelen we dan een partijtje tegen de Burgemeester. Dit jaar natuurlijk tegen onze nieuwe Burgervader. We hebben hem tijdens Nl-doet al uitgedaagd , hij zei toen dat hij geen sterke schakers is maar het wel wilde proberen, we zullen zien.

voor de actuele interne stand na ronde 26 zie  interne competitie

voor de Eindstand zie externe competitie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *