Holtense Schakers verliezen met 1-3 van Delden

Holten heeft niet lang kunnen genieten van de koppositie in de SBO viertallen competitie. In Delden tegen EDS werd met 3-1 verloren. De schakers onder leiding van teamcaptain Bas van Beek startten sterk en kregen op meerdere borden direct een goede stelling. Maar naar gelang de partij vorderde ging het niet meer zo voorspoedig.
Dinant van Beek die meerdere keren een remise aanbod afsloeg ging als eerste onderuit door onnodig materiaal verlies. Bas van Beek die weer eens prima speelde en een gewonnen stelling had met een stuk meer tegen twee pionnen, verprutste het compleet en bleef gebroken achter het bord zitten. Hij was niet de enigste die zijn goede stelling in duigen zag vallen. Jim Klinge had ook volop kansen op een goed resultaat maar ook hij kon het niet waarmaken. Dan maar hopen dat Gerrit Luggenhorst de eer voor Holten kon redden. Gerrit kwam door een onoplettendheidje een kwaliteit achter maar op zo’n moment gaat bij hem altijd wat extra adrenaline door zijn aderen. Hij wist zoveel spanning op het bord te brengen dat zijn tegenstander te veel tijd nodig had en door de vlag ging . Toch nog een puntje voor Holten.
intern werden nog drie partijen gespeeld, Bertus van Beek won van Dick van der Knaap, Jan Scheperman won van Marco de Bruin en Ton van Oijen was te sterk voor Piet Ypma.

Zaterdagmiddag is ons Jubileum toernooi op Meermanskamp , een mooie gelegenheid om eens een kijkje te gaan nemen bij deze mooie sport.

voor de actuele interne stand na ronde 19 zie  interne competitie

voor de uitslagen en stand zie externe competitie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *