Schakers spelen gelijk tegen EDS uit Delden.

De eerste externe competitie wedstrijd tegen het sterke Delden konden de Holtense schakers maandag avond niet in winst omzetten. Lang zag het er na uit dat de punten in Holten zou blijven.
De Laatste partij van de avond (zoals zo vaak) moest voor de beslissing zorgen.

Holten kwam sterk uit de startblokken met een overwinning van Dinant van Beek en een remise van Jim Klinge. Met een beoordelingsfout van Gerrit Luggenhorst werd de stand weer gelijk getrokken.
Alles lag nu op de schouders van Teamcaptain Bas van Beek. Hij stond gewonnen maar had nog maar weinig tijd op de klok. Daar komt nog bij dat iedereen zich rond zijn bord verzameld had. Bas bleef koel en toen hij de Dames kon ruilen was de winst voor het grijpen. Maar helaas na meer dan drie en een half uur schaken maakte hij een cruciale fout en kwam in een eindspel terecht dat niet meer te winnen was. Einduitslag 2-2 nadat iedereen weer tot rust gekomen was en Bas weer met beide benen op de grond stond was het nog gezellig napraten met de Deldense Schakers.

Intern werden er nog drie partijen gespeeld. Bertus van Beek speelde remise tegen Piet Ypma, Bertus kwam een stuk voor maar koos toch eieren voor zijn geld en ging niet meer voor de volle winst.
Dick van de Knaap heeft zijn draai nog niet gevonden en verloor van Ton van Oijen.
Jan Scheperman en Marco de Bruin kwamen na een spannende partij niet verder dan remise, Marco die maandag zijn eerste partij van het seizoen speelde liet zien dat hij het nog niet verleerd had.

voor de actuele interne stand zie  interne competitie
voor de actuele externe stand zie  externe competitie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *