Koploper Gerrit Luggenhorst lijdt eerste nederlaag in Holtense Schaakcompetitie.

Bas van Beek is verantwoordelijk voor de eerste nederlaag van koploper Gerrit Luggenhorst. Bas die vorige week nog remise speelde, dat als een  nederlaag voelde tegen Delden, was in dit topduel de sterkste.
De druk op Gerrit zijn stelling was zo hoog dat hij uit wanhoop een stuk offerde, het leek nog even spannend te worden maar Bas liet zich niet meer verrassen en won.

Een van de leukste partijen van de avond was die tussen Piet Ypma en Jim Klinge. Piet die lang de stelling in evenwicht kon houden raakte door een onreglementaire zet van hem helemaal van slag en Jim kon hem met één zet mat zetten.

Ton van Oijen had het moeilijk tegen Bertus van Beek dat bleek wel uit het feit dat ze als laatste achter het bord zaten. Tijd is altijd een belangrijke factor in het schaken, de totale bedenktijd is meer dan drie uur voor een partij, maar die zijn zo om als je geconcentreerd bezig bent. Bertus kon dan ook de stelling niet meer dicht houden en verloor.

Dick van der Knaap is nog steeds zoekende naar de juiste vorm, ook tegen Marco de Bruin ging zijn partij verloren, een vast gezette loper kon geen kant meer op en ging verloren en daarmee ook zijn partij.

Jan Scheperman en Dinant van Beek waren snel klaar. In hun partij waar alle grote stukken geruild werden en de stelling in evenwicht bleef, dan is een remise meestal het einde.

voor de actuele stand zie  interne competitie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *