Talent wint van ervaring in vierde ronde van de Schaakcompetitie

De leukste partij van de avond was die tussen Bas van Beek en zijn Oom Bertus, talent tegen ervaring. Bertus die al zijn jokers uit de mouw haalde om er een goed resultaat uit te halen liep op niets uit. Bas gaf hem nog wat extra tijd door af en toe niet zijn klok in te drukken. Hier uit blijkt maar dat talent uiteindelijk altijd wint.

Jan Scheperman stond in de opening nog prima in zijn schaakpartij tegen Jim, een dubbel pion offer had hem kansen kunnen bieden maar hij zag het over het hoofd. Jim daarin tegen speelde solide voerde de druk op en Jan stortte helemaal in. (zijn stelling op het bord)

Dinant van Beek kwam net als vorige week weer slecht uit de opening. Gerrit had een machtig paard midden op het bord staan en hield alles onder controle. Dinant kon niets anders dan de stukken ruilen en hopen op een gelijk spel, en zo ging het dan ook.

Gerrit Luggenhorst is op vakantie maar dat belette hem niet om zijn schaakavond voorbij te laten gaan. gebruik makend van internet speelde hij zijn partij tegen Dick van der Knaap. Lang ging de strijd gelijk op. Door een afruil van pionnen ontwikkelde zich een interessant gevecht op het bord. Ineens  ontstond er een kans waar Gerrit op loerde, een familieschaak met kwaliteitswinst. hij moest nog wel opletten om de winst binnen te halen.

voor de actuele stand zie  interne competitie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *