Gerrit Luggenhorst verslaat Ton van Oijen in 3de Schaakronde

Naast het top duel Jim Klinge tegen Bas van Beek was er ook de klassieker tussen Gerrit en Ton in de derde ronde van de interne schaakcompetitie van de Holtense Schaakclub. Beide speler kennen elkaar door en door. Ton dacht met een offensieve pion zet de overwinning binnen te halen maar kreeg door deze te opportunistische actie uiteindelijk het deksel op zijn neus en verloor de partij.

Bas had zich prima voorbereid op zijn partij tegen Jim, kwam ook goed uit de opening. Hij zette echter helaas voor hem de aanval te vroeg in, als hij één zet gewacht had dan was het kansrijk geweest, maar ja als telt niet, een zet later gaf Bas op.

In de partij tussen Dick van de Knaap en Jan Scheperman waarbij Jan een pion voorkwam, maar het was nog lang niet gewonnen voor hem. Echter toen Dick een toren weggaf en was het meteen uit.

Piet  Ypma verraste Dinant van Beek met de Orang-oetan opening ? deze opening is normaal gesproken de opening van Gerrit Stevens en niemand anders speelt dit nog.  Dinant wist niet wat hem overkwam en raakte geheel van slag. Met pijn en moeite en wat mindere zetten van Piet kon hij nog remise houden.

voor de actuele stand zie  interne competitie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *