Tweede Ronde Interne Schaak Competitie

In de tweede ronde van de interne competitie van de Holtense Schaakclub werden op verschillende borden stukken gratis weggegeven. Niet uit een sociaal gebaar maar door nog niet geheel wakker de zomervakantie uitgekomen te zijn.

Jim Klinge de kampioen van vorig seizoen verrekende zich in mooie combinatie tegen Ton van Oijen en raakte hier door plots een stuk kwijt. Dit voordeel was voor de ervaren Ton voldoende om de winst te pakken.

Bertus van Beek verloor een kwaliteit (een loper tegen Toren)  tegen Dick van der Knaap maar ging er toen pas eens goed voor zitten. Door goed spel van zijn kant kon hij deze achterstand weer goed maken maar helaas koste het hem teveel tijd en verloor als nog.

De partij van Jan Scheperman tegen Piet Ypma ging lang gelijk op totdat Jan met zijn Toren de stelling van Piet kon binnen dringen en twee pionnen kon winnen. De winst was hier door nog lang niet binnen en Jan moest nauwkeurig blijven spelen. Dit is hem wel toevertrouwd en won.

Dinant van Beek speelde tegen zijn neef Bas een spannende partij waar de vonken van afsloegen. Bas kwam beter uit de opening en wilde de aanval op Dinant zijn koningsvleugel inzetten. Dinant wachtte dit niet af en rokeerde lang en wilde de aanval overnemen. Bas schrok hier even van maar won toch beheerst de partij.

Het duel van de twee Gerrits was als vanouds weer enerverend. Nadat in de opening Gerrit Luggenhorst het loperpaar opgaf bleef het lange tijd rustig. In het middenspel kwamen aan beide zijden de pionnen op zetten  en toen bleek dat de stukken van Gerrit Stevens minder goed samenwerkten dan die van andere Gerrit. Luggenhorst kwam met zijn Koningin de witte stelling binnen, won een pion en dreigde mat in één of nog meer materiaalwinst. Zover liet Stevens het niet komen en gaf op.

voor de actuele stand zie  interne competitie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *