Jim Klinge wint na het Holtens Schaakkampioenschap ook de Beker

Vorige week werd de finale van de interne Schaakbeker nog remise tussen Jim Klinge en Dinant van Beek. In de replay wist Jim, Dinant te verslaan in wederom een spannende partij. Dinant had zich samen met zijn neef Bas goed voorbereid op de opening die Jim zou spelen. Hij kwam dan ook met tijd voorsprong en gelijke stelling uit de opening. Maar in het eindspel ging het mis met Dinant . Volgens de computer analyse de volgende dag had hij nog remise kunnen houden maar daar heb je achter het bord zittende niks aan. Een mooie  verdiende overwinning voor Jim.

Interne werden er nog drie partijen gespeeld. Piet Ypma won van Dick van de Knaap. Bertus van Beek kon het niet bolwerken tegen Gerrit Luggenhorst hoewel wel hij zeker wel kansen had op een beter resultaat .Ton van Oijen kwam tegen Jan Scheperman een kwaliteit achter maar had  een sterke loper als compensatie. Jan vertrouwde het niet en gaf de kwaliteit terug en remise was dan ook de uitslag.

13 juni is de laatste schaakavond , deze avond zal het open Holtens snelschaak kampioenschap gehouden worden met een hapje en een drankje. Alle Holtenaren die de schaakzetten kennen zijn van harte uitgenodigd om mee te spelen, wie de zetten niet beheerst mag komen  kijken.

voor de actuele Interne stand zie klik hier

voor de actuele Interne Beker stand zie klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *