Jim Klinge grote winnaar schaakseizoen 2021/22

Afgelopen maandag werd het Holtens schaakseizoen 2021/22 afgesloten met het open snelschaakkampioenschap met na afloop een hapje en een drankje.

Dit snelschaakkampioenschap werd gewonnen door Jim Klinge die 7 partijen won, remiseerde tegen Erik Bosman en verloor van Ton van Oijen. Jim werd desondanks kampioen omdat Ton van Oijen het zich permitteerde om te verliezen van Erik Bosman en Gerrit Stevens. Erik stond zoals gewoonlijk voor de pauze top presteerde maar evenzo gewoonlijk (aldus Erik) naar de middenmoot terugviel.

Gerrit Luggenhorst werd tweede met 7 overwinningen en 2 nederlagen (tegen Jim en Ton). Opvallend was dat de drie 70 plussers onderaan eindigden. 1. Jim Klinge 7.5. 2. Gerrit Luggenhorst 7, 3. Ton van Oijen 6.5,  4. Martijn Hage 6, 5. Erik Bosman 5, 6. Gerrit Stevens 5, 7. Bas van Beek 4.5, 8. Dick van der Knaap 2, 9. Piet Ypma 1 en 10 Bertus van Beek 0.5.

Een week voor Pinksteren bewees Jim al in grote vorm te zijn  door ook de interne beker te winnen. In een replay tegen Dinant van Beek kwam hij na een spannende strijd als winnaar uit de bus. Dinant had zich samen met zijn neef Bas goed voorbereid op de opening die Jim zou spelen. Hij kwam dan ook met tijd voorsprong en gelijke stelling uit de opening. Maar in het eindspel ging het mis met Dinant . Volgens de computer analyse de volgende dag had hij nog remise kunnen houden maar daar heb je achter het bord zittende niks aan. Een mooie  verdiende overwinning voor Jim.

Daarmee mag Jim de grote winnaar van het schaakseizoen 2021/22 worden genoemd, immers hij won ook het interne kampioenschap en de Fischer Cup. Voor Bas van Beek bleef nog een forse kruimel over. Hij won de externe ofwel de Jan van Calcar Cup.

De schakers gaan nu op vakantie en openen op de laatste maandag van augustus het nieuwe seizoen met een ledenvergadering en op de eerste maandag van september word de eerste schaakavond van het seizoen 2022/23 gehouden. Of dat, zoals de traditie wil, tegen Lochem zal zijn is ongewis.

voor de eindstand Snelschaak 21/22 zie klik hier

voor de actuele Interne Beker stand zie klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *