20ste Schaakronde met wederom prachtige strijd

Het lijkt wel nu de lente zich aanbied dat de lente hormonen van het schaakbord afspatten

Piet Ypma deed zijn best om Jim Klinge van zijn kampioenschap af te houden maar  in de opening ging het al mis. Hij verloor veel tempo zetten en kwam meteen onder druk te staan en kwam hier niet meer  onder uit.

Dick van der Knaap ontpopt zich dit seizoen als de grote van Beek killer. Vorige week zetten hij Henk schaakmat en deze week was Bertus aan de beurt. Bertus stond op dat moment ook niet best, maar na een verkeerde paard zet van hem was het ineens afgelopen.

Dinant van Beek kreeg van Gerrit Luggenhorst een pion cadeau. En dan is het de techniek van het eindspel die de overwinning moet brengen, maar ja als je die techniek niet voldoende beheerst dan zit er niets anders op dan remise.

De mooiste partij van de avond was zoals zo vaak de laatste. Bas van Beek bracht al zijn stukken in de aanval en de Koning van Ton van Oijen begon al te wankelen. Bas offerde nog een stuk om de druk op de Koningsstelling te verhogen. Ton bleef hier koel onder en ging plots in de tegenaanval. Dit leek zelf succes te hebben en hij ging voor de winst. Met een laatste kracht inspanning wist Bas er nog  remise van te maken door eeuwig schaak.

voor de actuele Interne stand zie klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *