15e ronde en beker

Piet Ypma en Marco Bruin speelden hun kwart finale van de interne Beker. Beide Spelers zetten de partij voorzichtig op om maar niet te verliezen. Een rekenfout van Piet in het pionnen eindspel koste hem een plek bij de laatste vier.

Voor de interne competitie speelde titelkandidaat Jim Klinge tegen Henk van Beek. Henk dacht Jim te verrassen door een afwijkende opening te spelen, dit pakte voor hem helemaal verkeerd uit en na vijf zetten stond hij al verloren. Het eindspel was nog wel interessant maar de strijd was toen al lang gestreden.

De spannendste partij van de avond was die tussen Dinant van Beek en Ton van Oijen, Ton koos voor de ongebruikelijke Poolse  verdediging dit zorgde voor volop vuurwerk op het bord, Dinant die gewonnen stond gaf plots een paard weg en kon nog met kunst en vliegwerk remise houden.

Dick van der Knaap die nog wat recht te zetten had na de zware nederlaag  van vorige week speelde een prima partij. Gerrit Luggenhorst  moest er te veel tijd in stoppen om de juiste zetten te vinden, helaas voor hem ging hij door de tijd en verloor dus.

Bas van Beek en Gerrit Stevens speelden ook een enerverende partij. Bas dacht met een offer Gerrit in problemen te brengen maar dat was mis gerekend. Gerrit verzuimde daarna een stuk te winnen maar stond nog beter. Echter een niet goed voorbereide afruil kostte Gerrit de partij.

De partij tussen Bertus en Jan Scheperman was zeker een interessante partij. Bertus kwam een Paard voor maar Jan zette de Toren van Bertus helemaal vast. Bertus had zijn Paard terug moeten offeren om zijn Toren te bevrijden en zo de winst te pakken . Maar ja, achteraf heeft iedereen gelijk en Bertus verloor.

voor de actuele stand zie klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *