Marco de Bruin wint de Okkenbroekse schaakderby

In een ware thriller die om middernacht werd beslist mag Marco de Bruin zich voor zeker een half jaar de beste schaker van Okkenbroek  noemen. In een spannende partij  tegen Gerrit Stevens waar beide schakers bijna niets weg gaven kwam een interessant pionnen eindspel op het bord. Waar Gerrit had kunnen winnen ging Marco er met de prijs van door

Ook de partij van Jim Klinge tegen Bas van Beek was van hoog niveau, Jim kon een pion doorschuiven naar de 6de lijn Bas zag het probleem te laat en toen was er al geen houden aan voor hem meer.

Henk van Beek stond gewonnen tegen Dick van der Knaap,  maar hield zijn pluspion té angstvallig vast, waarna Dick er als een haas bij was om zijn fout te herstellen. Op het eind liet Dick een ten dode opgeschreven pion op het juiste veld verloren gaan, waardoor hij later, als tweede een nieuwe dame haalde MET SCHAAK, een belangrijk tempo dat de winst binnenhaalde.

De partij tussen Ton van Oijen en Jan Scheperman kende geen winnaar, aan de bar vertelde Ton dat Jan al zijn plannen en valletjes door had een remise was dan ook het hoogst haalbare.

De partij tussen Dinant van Beek en Gerrit Luggenhorst kende een bijzonder verloop , nadat de stukken na de opening op de juiste velden waren gezet dreigde Gerrit een loper van Dinant in te sluiten . Dinant speelde zijn paard weg om ruimte te maken voor de lopen, een paar zet later speelde hij echter het paard terug naar het verboden veld waar op Gerrit natuurlijk de loper en de partij won.

voor de actuele stand zie klik hier

2 Comments on “Marco de Bruin wint de Okkenbroekse schaakderby”

 1. lees altijd met veel interesse de uitstekende wedstrijdverslagen , zo blijf ik een beetje op de hoogte,
  verbaas me nog altijd over Dicks kwaliteiten ! groeten aan allen Yann ten Velde

  1. Hallo Jan,
   zeker, Dick is en blijft een sterke speler waar altijd rekening mee te houden is.
   we kunnen hem nog missen.
   goede feestdagen en blijf gezond in 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *