Tweede Ronde  interne competitie,  Strijd der geslagenen .

In de tweede Ronde intern competitie speelden de beide grote verliezers van de eerste ronde tegen elkaar.

Oud kampioen Ton van Oijen tegen top Talent Bas van Beek. Na afloop gaf Bas aan dat hij niet tevreden was over de opening en dat hij zijn stukken niet optimaal had kunnen ontwikkelen. Ton hield de druk op het centrum wat hem een pioen voordeel opleverde, Bas probeerde er nog een remise uit te slepen maar Tom maakte het vakkundig af, ervaring won het van talent, maar hoe lang nog ?

Goodold Bertus van Beek deed er alles aan om niet van de Beste schaker van Holten,Jim Klinge te verliezen.  Hij hield het lang vol maar werd steeds meer naar achteren gedrukt tot dat zijn Koning bijna van het bord viel en gaf toen op. De ruime analyse aan de bar liet zien dat Bertus kansloos verloor,

Piet die vorige week zo mooi won van Bas kwam er deze keer niet aan te pas, Jan scheperman speelde een solide partij en zette Piet meteen onder druk, deze moest te veel tijd gebruiken en kwam steeds slechter te staan en hij ging uiteindelijk in een verloren stelling door de tijd.

De Tweede Broedermoord bleef ook uit , de gebroeders Henk en Dinant van Beek waren veel te lief voor elkaar. Na een afruil van de grote stukken hadden ze alle bij nog zeven pionnen op bord en was er geen door komen meer aan, een remise  meer zat er toen niet meer in.

De Partij van Dick van der Knaap tegen Gerrit Stevens. De tijd dat Dick een automatische overwinning op zijn minder getalenteerde tegenstander kon bijschrijven is alweer een tijdje voorbij maar gisteravond werd Gerrit in de opening compleet weggespeeld. Door een afruil kreeg Gerrit weer wat ruimte maar Dick hield de druk erop en leek de kwaliteit te winnen. In arrren moede besloot Gerrit dan maar de Toren te offeren voor een mataanval. Dick kon die echter nog net pareren door een tegenoffer van de Loper. Daarna was het gauw afgelopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *