Jim Klinge koploper na winst in topduel.

Afgelopen maandagavond werden weer een aantal spannende partijen gespeeld.

Jim Klinge won het topduel van Jan Scheperman. In de opening ging het al mis met Jan doordat zijn rokade totaal de mist in ging. Jan verzuimde lang te rokeren en toen kwam die helemaal niet meer. Zijn Koning bleef midden in de gevarenzone staan. Door de vele dreigingen en penningen kreeg Jim min of meer vrij spel en Jan kon opgeven na een afwikkeling met fors materiaalverlies en een krakkemikkige stelling.

Gerrit Luggenhorst verloor van Dick van der Knaap. Dick opende vlimscherp in de opening en Gerrit verloor te veel  had te veel tijd nodig om alles grondig te onderzoek, bovendien had hij steeds het gevoel dat hij in twijfelgevallen steeds de verkeerde keuze maakte. Met nog 56 seconden op de klok terwijl Dick nog 56 minuten had ging het dan ook mis.

Henk van Beek ging tegen Piet Ypma met zijn Koning aan de wandel. Piet strafte dat niet af, ruilde de Dames en toen bleef Henk met een ijzersterke Koning over en Piet kon een nul noteren.

Ton van Oijen kreeg tegen Dinant van Beek al snel het initiatief. Het zoeken naar de beste voortzettingen kostte echter weer zeeen van tijd. Die betere voortzettingen vond Ton ook niet meer en Dinant nam het heft in handen. De vlag bracht een einde aan het lijden van Ton.

Bertus van Beek verloor in de opening al een pion tegen Marco de Bruijn en toen daar ook nog kwaliteitsverlies overheen kwam konden de stukken in het doosje.

Gerrit Stevens kwam tegen Bas van Beek zeker niet slecht uit de opening. Een dubieus stukoffer bracht echter kentering in de strijd. Gerrit maakte een verkeerde keuze (Pf4 in plaats van pion naar f4) en Bas kon met enkele krachtzetten de partij naar zijn hand zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *