Interne Competitie: 5de ronde!

Gisteravond werd er met de aangescherpte Corona regels geschaakt,  de speelzaal was al Coronaproof maar nu was de bar aan de beurt. Zo is het gezellige barschaak en het aan de bar analyseren van de partijen  voorlopig verleden tijd.  Gelukkig waren de partij wederom van een prachtig niveau en daar gaat het tenslotte om.

Ton die Henk ver terug drong en een sterke positie had kon dit  niet omzetten in winst .Ton bereikten een eindstelling met een vracht aan pionnen en ieders een loper op het bord. maar moest uiteindelijk met remise tevreden zijn.

Jan en Gerrit Luggenhorst hadden een gelijk opgaande strijd. Gerrit offerde een achtergebleven pion met de overtuiging dat deze teruggewonnen zou worden met de aanval op twee pionnen en schaakmogelijkheden. Toen Gerrit ook nog zijn dame aanbod gaf Jan op. Het was een zwarte weduwe want het nemen zou leiden tot mat achter de paaltjes. Jan had Tg1 als verdediging niet gezien; toch iets te snel opgegeven. Koploper  Gerit had het geluk aan zijn zijde en kon weer een overwinning aan zijn seizoen totaal toevoegen.

Bertus kwam tegen Teun slecht uit de opening en verloor twee pionnen. Teun wist met dit voordeel wel raad en speelde het professioneel uit.

Dinant kwam beter uit de opening dan Dick en kon door wat mindere zetten van Dick de kwaliteit winnen. Dick probeerde nog alles dicht te zetten zodat Dinant geen voordeel van zijn kwaliteit zou krijgen. Dinant forceerde een open lijn en dacht  de overwinning binnen te hebben. Dick offerde nog zijn loper als wanhoop zet. Dinant was hier zo van onder de indruk dat hij een totaal verkeerde zet deed en Dick eeuwig schaak kon gegeven.

Ondanks de gesloten Bar was het weer een spannende schaakavond.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *