Bizarre 4de ronde interne competitie

Een uur nadat Mark Rutte de corona regels had aangescherpt werden de eerste zetten op het schaakbord gedaan. Juist nu een aantal leden de weg naar Meermanskamp weer hadden gevonden en hadden gezien dat de Meermanskamp keurig Coronaproof was en de mooie corona preventie schermen tussen de spelers staat gaan de sportkantines weer voor drie weken dicht.

Het was een bizarre avond van Dame en stukken weggeven, mat in één zet over het hoofd zien. Of dit door de aankondiging van Mark Rutte te maken heeft dat weet ik niet maar het was in elke partij raak

Jan Scheperman die tegen Jim Klinge speelde antwoordde op e4 van Jim met de Sicilaanse verdediging. Jim zag een tussenschaak over het hoofd  en verloor daardoor de Dame en gaf op.

Bas offerde tegen Dick van der Knaap een stuk in een scherpe opening, Bas won nog wel wat materiaal terug maar dat was te weinig om de ervaren Dick te verslaan

Ton van Oijen kon in zijn partij zijn stukken goed positioneren tegen de iets te rustig spelende Teun Scheurwater. Een klein valletje die Ton kon opzetten was voldoende om Teun te verslaan.

Dinant van Beek die tegen koploper Gerrit Luggenhorst speelde leek de partij aardig onder controle te hebben en zette Gerrit steeds meer onder druk, maar ook hier een domme zet met als gevolg een stuk verlies en daarmee was de partij verloren.

De meest bizarre partij van de avond was die tussen Henk van Beek en Gerrit Stevens. Waar Gerrit Henk midden op het bord pardoes mat zette. Door een tactische misrekening van Gerrit kon Henk zijn Paarden uitstekend positioneren. Toen Gerrit zijn Dame in de penning liet staan verzuimde Henk echter om toe te slaan. Vandaar af kwam Gerrit steeds beter te staan. Henk maakte met 33 h7-h6 de beslissende fout, waardoor Gerrit zowel een familieschaak als stukruil met pionwinst dreigde. Henk’s Dame kon niet beide dreigingen pareren al dacht hij nog even zijn pion terug te winnen.  Maar kwam er toen achter dat hij in 1 zet mat ging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *