Interne Competitie: 6de ronde!

Op de vooravond van weer extra Corona maatregelen werden er vijf partijen gespeeld.

Teun en Gerrit Stevens waren snel klaar toen Gerrit zich vergaloppeerde met zijn Paard. Dit resulteert in het verlies van een stuk en een versplinterde pionnenstelling., Gerrit nam toen de beste beslissing van de partij. Hij gaf op.

In de partij tussen Bertus en Piet dacht Piet iets beter te staan maar een grote afruil leverde niet het gewenste resultaat op. Beiden bleven met een vrijpion zitten en de vrede kon getekend worden.

Tussen koploper Gerrit Luggenhorst en Henk vond een verwarrende afruil plaats en na afloop bleek dat Gerrit het goed had gezien. Het pionneneindspel was voor hem gewonnen en dat maakte hij bekwaam af.

In een gelijke opening tussen Dick en Ton nam Ton het initiatief en kwam Dick steeds verder onder druk te staan. Ton nam zijn tijd en dwong Dick tot fouten en won fraai.

De partij tussen Jan en Dinant was er één om te smullen. Na vijf zetten ontplofte de complete stelling en kon het alle kanten op. Jan voerde de druk op en het leek of hij het volle punt binnen kon slepen. Maar uiteindelijk kreeg Jan het lid op de neus. Met twee stukken op vallen gaf hij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *