Interne Competitie: 2de ronde!

De tweede ronden van de interne competitie werd er gespeeld met de door Henk van Beek vervaardigde Corona Preventie Schermen.  Als je geconcentreerd aan het schaken bent dan wil je graag dicht op het bord zitten en niet alles op een afstandje zien gebeuren.

De tweede ronde kende verschillende spanende en interessante partijen. De partij tussen Bertus en Ton was er één van één richting verkeer. Ton was duidelijk een maatje te groot voor Bertus. Voordat Bertus goed en wel aan de partij begonnen was stond hij al onder zware druk. De aanval die Ton op Bertus zijn koning uitoefende  was niet meer te houden en Bertus kon al snel zijn stukken weer in het doosje doen.

De strijd tussen Gerrit L en Gerrit S werd gewonnen door Gerrit Luggenhorst. Gerrit Stevens die uiteraard met zijn bekende Orang-oetan opende  werd vakkundig door Luggenhorst opgevangen. Een onnauwkeurige zet van Stevens (die ver in de zaal te horen was) koste hem de kwaliteit en even daar op de partij.

De Broeder strijd tussen Henk en Dinant was een spannende partij waar Dinant het initiatief nam en zijn beide torens op de half open lijn speelde.  Toen dit dood leek te lopen opende Dinant aan de ander kant de aanval die wel succes had. Henk zijn Paard raakte overbelast en voor dat Dinant een belangrijke pion zou winnen gaf Henk op.

De laatste Partij van de avond was die tussen Jim en Bas. Er werd voor beiden een bekende opening gespeeld waar Bas na afloop niet tevreden was over de variant die hij speelde, volgens Jim werd die ook in de tweekamp tussen Kapov  en Kasparov gespeeld ?  maar goed Bas is geen Karpov . in de tijdnood fase  zette Bas enkele onnauwkeurige zetten en verloor daardoor de partij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *