10-jarig jubileum schaakclub

Jan Scheperman stuurde mij deze fraaie foto van een prijsuitreiking

Toen ik deze foto kreeg ben ik meteen in de archieven gedoken  om te zien wat ik er nog van terug kon vinden . in een oud Holtens Nieuwsblad vond ik een artikel over dit toernooi dat ter gelegenheid van ons tien jarig bestaan bij restaurant  Vosman gehouden was. Wedstrijdleider was natuurlijk Dick van der Knaap die na afloop de prijsuitreiking deed en terug kon zien op een geslaagd toernooi.

Het Holtens Nieuwsblad uit 1983 vermelde het volgende :

Ter gelegenheid van het tien jarig bestaan van de schaakafdeling van de s.v. Holten werd op 26 februari 1983 voor het eerst in de geschiedenis van de schaakclub een toernooi georganiseerd, hier voor werden de volgende schaakclub uit de omliggende gemeenten uitgenodigd Rijssen, Markvogels, Bathmen,  Lochem en een van team oud-leden. Het team uit Rijssen kwam goed uit de startblokken en nam dan ook al snel een voorsprong op de ander teams. Lochem viel wat tegen en behaald zijn enig punt door een overwinning van invaller Martijn Hage tegen een zich fel verdedigende Jan van Calcar . Ook de oud leden behaalden minder dan van hen verwacht werd. Het team Holten 2 daarentegen vocht zich uiteindelijk bekwaam naar de overwinning en kwam daar door in het bezit van de eerste prijs . daarmee Rijssen naar de tweede plaats verwijzende.

Op de foto zien we Dick van der Knaap, Gerrit Stevens, Henri ten Brinke, Ton van Oijen, Lex Griffioen, Wim van Oijen en een voor mij onbekende speler. Als iemand hem herkend laat het mij weten.

4 Comments on “10-jarig jubileum schaakclub”

 1. En wie is die man met de rug naar de camera toe? Dat is pas een raadsel 😉

  Mooi artikel! Ik zeg, meer oto’s uit de oude doos!

 2. Nou Bob, met bijna 100 % zekerheid is dat Tox (Jan ten Velde) geweest, destijds ook lid en tevens beroepsfotograaf. Misschien kan hij ons uitsluitsel geven vanuit zijn verre woonplaats in Duitsland?
  Maar er is ook een klein kansje dat het Jan Scheperman is geweest. Die zal het echt wel weten 😉
  Dick

 3. Dick, sorry hoor maar hier herken ik mijzelf echt niet in, mijn beste schaakresultaat is eigenlijk mijn winst tegen Carla Bruinenberg (?) , ooit Nederlands schaakkampioene, tijdens een gezellige simultaanavond op de Meermanskamp.
  Ben benieuwd of daar nog foto´s van zijn, allen succes verder Tox sr.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *