Kwartfinale van de Interne Beker en 20ste ronde interne competitie

Op 2 maart stond de kwartfinale van de Interne Beker op het programma .

Grote verrassing waren er niet . De partij tussen Jim en Gerrit L was snel afgelopen, Gerrit die in de Franse opening die Jim speelde niet de juiste zetten deed,  gaf vrij snel op. De partij tussen Dinant en Ton was een gevecht op beide vleugels, Ton viel op de koningsvleugel aan en Dinant op de damevleugel. Dinant dacht de aanval van Ton wel te kunnen stoppen en dan zelf toe te slaan op de damevleugel. Maar helaas voor hem had hij een listig torenzetje van Ton over het hoofd gezien, waarna hij in rap tempo mat ging.  Piet heeft zijn goede vorm van de seizoensstart niet kunnen vasthouden. Bas zette hem onder druk en stukken gingen verloren en er zat dan ook niets anders voor hem op dan opgeven.

Voor de interne competitie werden nog drie partijen gespeeld.

Martijn, die het altijd lastig heeft tegen Gerrit S, ging het gisteravond wat gemakkelijker af.  Hij vertelde na afloop dat hij niet zijn beste partij had gespeeld, maar dat Gerrit hem niet echt in de problemen had gebracht.

Jan speelde remise tegen Teun. In eerste instantie had hij nog een remise aanbod van Teun afgeslagen. Jan had de open a-lijn in bezit en dacht daar voldoende voordeel uit te kunnen halen voor een overwinning. Maar Teun pareerde dit keurig en er werd als nog de punten gedeeld .

Henk speelde tegen Dick. Deze strijd ging volledig gelijk-op. Alle stukken werden geruild, totdat uiteindelijk beiden nog 6 pionnen hadden. Het enig verschil was, dat Henk twee groepjes (4+2) pionnen had, tegen Dick twee (3+3).  Op het ogenblik dat Henk remise aanbood, dacht Dick nog juist een winstvariant te zien. Toen hij die uitvoerde, bleek dat Dick zich waarschijnlijk één tempo had verrekend. Daardoor kon Henk een doorgebroken vrijpion nog juist tegenhouden, waarna hij het punt gemakkelijk kon binnenhalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *