Interne Competitie: 19e ronde!

De 19de interne ronde werd opgefleurd door twee gastspelers die het schaakprobleem uit de krant juist hadden opgelost, nadat ze hun prijs hadden uitgezocht hebben ze nog een leuk partijtje meegespeeld. Je kon zien dat ze jaren niet gespeeld hadden, maar verleren doe je het nooit.

Voor de interne competitie werden vier partijen gespeeld:

De revanche partij tussen de broers Henk en Bertus stond op het programma, de eerste partij was een overwinning voor Henk. Er was Bertus dus alles aangelegen om dit recht te zetten. Bertus, met wit spelende, bouwde de partij rustig op om op het juiste moment toe te slaan. Op het moment dat Henk even niet goed opletten wist Bertus de Dame van Henk te verschalken. Henk dacht niet aan opgeven en schaakte door, maar de ervaren Bertus speelde dit vakkundig uit en twee zetten voordat Henk mat ging, gaf hij op. De onderlinge stand is nu 1-1, het zal aan het interne programma liggen of er nog een derde partij komt.

De partij tussen Teun en Jim was een partij waar Teun in het middenspel simpel een pion weggaf. Hij kon de aanval van Jim nog lang tegenhouden maar naar afruil van de grote stukken kon de koning van Jim de stelling binnenwandelen en de pionnen van Teun één voor één opsnoepen’, en Teun kon dan ook niet anders dan opgeven.

De partij tussen Gerrit L. en Ton was er een om van te smullen.  In een gelijk opgaande strijd offerde Gerrit een stuk in het centrum. Ton dacht meer dan een half uur na op welke manier hij moest terugslaan, en we zijn er nog niet uit of hij wel de beste zet deed.  Er waren vier mogelijkheden die je zeker vijf zetten diep moest doorrekenen. Uiteindelijk hield Gerrit twee pionnen en een half uur meer bedenktijd over aan zijn offer.  Dit was voldoende voor de overwinning.

Martijn tegen Dick kon door laatstgenoemde lang in evenwicht gehouden worden. Na een sanitaire stop was bij Dick echter de concentratie weg. Een schijnbaar winnende zet van Martijn was voldoende om wit de overwinning te brengen. Bij de nabespreking bleek zwart zich te hebben kunnen redden, maar zou hij wel een slechte stelling overhouden.

Volgende week staat de kwartfinale van de interne beker op het programma. Ook hier zullen weer spannende partijen uit voort komen, we kijken er nu al naar uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *