1e viertal speelt gelijk tegen ENO

In de eerste ronde van de viertallencompetitie heeft het eerste team met 2-2 gelijk gespeeld tegen E.N.O. Een korte rondgang.

Jim Klinge stond gewonnen (was …f5 winnend, Jim?!), maar zette de torens op 1 diagonaal en de witte loper kwam op die diagonaal. Dit had kwaliteitsverlies tot gevolg en  uiteindelijk de partij.

Ton van Oijen voerde een complexe offercombinatie uit en stond gewonnen. Daarna maakte hij een fout en moest de dame offeren tegen een toren. Ton had vervolgens een aantal pionnen over tegen een loper. Daarnaast was de pionnenstelling van Goswin veel slechter. Over een breed front rukten de pionnen onhoudbaar op. De laatste zetten werden in alle rust uitgevoerd, en de winst was binnen!

Gerrit Luggenhorst kwam zeer gedrongen te staan en kwam nooit goed in de partij. Een kansloze nederlaag was het gevolg. Jan Scheperman kreeg onverwachts een pion cadeau in het eindspel en kon redelijk eenvoudig de partij daarna uitspelen. Een interessant avondje derhalve, waarbij de uitslag beide kanten op had kunnen vallen. Wellicht dus een terecht gelijkspel?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *