Het Schaakseizoen 22/23 loopt ten einde

Jim Klinge is de grote winnaar van het schaakseizoen 22/23 geworden, naast het clubkampioenschap won hij ook de interne beker . De Snelschaaktitel ging naar Bas van Beek.
Afgelopen maandag werd de laatste interne schaakronde gespeeld, de prijzen waren al verdeeld maar er werd nog volop strijd geleverd om een zo hoog mogelijke positie op de ranglijst te verkrijgen.

De laatste speelronde moest dan ook bepalen wie tweede zou worden Ton van Oijen of Gerrit Luggenhorst. Ton speelde tegen Gerrit Stevens in een zware partij waar hij uiteindelijk een stuk won, en toen pas was de weerstand van Gerrit Stevens gebroken en was de winst voor Ton binnen. Voor Ton was het nu afwachten wat Gerrit Luggenhorst zou doen. Gerrit Luggenhorst kwam tegen Bas van Beek niet lekker uit de opening en kreeg het meteen moeilijk. Bas die een van zijn beste partijen van het seizoen speelde offerde zijn Dame om Gerrit schaakmat te zetten. Door de overwinning van Bas is de tweede plek voor Ton van Oijen. Piet Ypma zag zijn seizoen als een nachtkaars uitgaan, Jan Scheperman was hier verantwoordelijk voor. Jan viel meerdere stukken van Piet tegelijk aan en toen was er geen houden meer aan voor Piet en was de winst voor Jan binnen. Dick van de knaap speelde weer een heerlijke ouderwetse partij tegen Marco de Bruin. Hij had hem moeten winnen maar met kunst en vliegwerk wist Marco het nog net remise te houden. De Broedermoord tussen Bertus en Dinant van Beek was een prooi voor Dinant. In een gelijk opgaande strijd was het Dinant die een klein pionnetje wist te winnen. Het duurde nog meer dan drie uur schaken voor dat Bertus de Koning omlegde. Na afloop aan de bar onder het genot van een drankje werd de vrede weer getekend.

Al met al een prachtig schaakseizoen met vele mooie partijen waarin we winnaars hebben gefeliciteerd en verliezers hebben getroost.  Er waren teveel hoogte punten om alles te benoemen. Maar ons  50 jarig jubileum met een pracht toernooi en daarna een ongekend gezellige reünie moet ik toch nog even kwijt . Op 5 juni sluiten we het seizoen af met een gezellig snelschaaktoernooi met een hapje en een drankje. Mocht je zin hebben om een potje mee te spelen dan kan dat natuurlijk altijd.

voor de  Eindstand na ronde 30 zie  interne competitie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *