Jim Klinge stevent op kampioenschap af.

Jim Klinge is niet te stoppen in zijn race naar het Holtens Schaakkampioenschap. Afgelopen maandag was het de beurt aan de gerenommeerde oud kampioen Jan Scheperman  om Jim van het kampioensschap af te houden. In een spannende partij die lang gelijk op ging won Jim een pion. Na afruil van de grote stukken (Torens en Dame) kon Jan de extra pion van Jim niet meer tegen houden en moest hij de Koning om leggen. Volgende week wacht Jim weer een zware tegenstander die hem dan zal proberen te stoppen. In de partij tussen Gerrit Luggenhorst en Bertus van Beek ontstond een vreemde situatie. In de anders zo rustige schaakzaal was het even rumoerig toen Bertus een onreglementaire zet deed. In de spanning van de partij sloeg hij zijn eigen stuk wat natuurlijk niet kan. De daar op volgende zet van Bertus was niet al te sterk en dat koste hem uiteindelijk de partij.  Gerrit Stevens speelde weer zijn vertrouwde Orang Oetan tegen Ton van Oijen. Ton was hierop voorbereid en beantwoordde Gerrit met gelijke munt. Het leek redelijk gelijk op te gaan toen Gerrit, in een moment van schaakblindheid, plotsklaps zijn Dame weggaf. Bas van Beek probeerde  zijn oom Dinant in de opening te verrassen maar bij dit soort tegenstanders komen er bij Dinant extra krachten vrij (je moet het anders jaren aanhoren) . in het eindspel moest Bas een kwaliteit offeren om er nog een remise uit te slepen. Piet Ypma kwam in een saaie partij ook niet verder dan remise tegen Henk van Beek.

voor de actuele interne stand zie klik hier

2 Comments on “Jim Klinge stevent op kampioenschap af.”

 1. om te beginnen wil ik alle familieleden en alle schaakvrienden van Henk van Beek van harte condoleren met dit zware verlies. Als een van de oudste beginleden laat hij voor velen geweldige herinneringen achter , we zullen zijn heengaan nog erg lang herdenken , hij ruste in vrede !

  Verder een verzoek of ik mogelijk mee kan doen bij de komende ontmoeting tegen Lochem ,
  allen hartelijke groeten Yann ten Velde .

  1. Hallo Jan,
   dank je wel voor je berichtje, Het overlijden van Henk is zeker een zwaar verlies voor ons als familie en ook voor ons als schaakclub. hij zal altijd in onze herinnering blijven als schaker die nog nooit van een Riessender verloren heeft. natuurlijk kun je mee doen tegen Lochem en na afloop naar de Larense kermis, ik zal je tzt wel mailen.
   groet Dinant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *