13de Ronde van de Interne Schaakcompetitie kent een spannend verloop

De 13de ronde was weer een ouderwetse spannende schaakavond waar op één partij na van alle partijen de spetters er af vlogen. Die ene partij was tussen Gerrit Luggenhorst en Jan Scheperman beide spelers wensten niet te verliezen en een salon remise was dan ook het gevolg.

Dat kon niet gezegd worden tussen de partij van Bertus van Beek tegen Gerrit Stevens. Bertus kwam twee pionnen voor maar tot een overwinning kwam het niet , Gerrit hield alles keurig dicht en de heren besloten dus ook maar tot remise.

De partij tussen Henk en Dinant van Beek speelde zich af op de open C-lijn. Beide hadden hun zware stuken hier op geposteerd. Na afruil van de torens kreeg Henk een vrijpion op deze lijn die Dinant niet meer kon tegen houden , hij probeerde nog eeuwig schaak maar ook dat zat er niet  meer voor hem in.

Piet kwam in zijn partij tegen Dick een pion achter, maar met lopers van ongelijke kleur moet dat vaak nog remise te houden zijn. Helaas voor Piet stonden zijn stukken op de verkeerde velden en de ervaren Dick maakte daar dankbaar gebruik van en won dan ook.

De partij tussen de Ton en Jim was meer een tactisch spel , waar aan het eind Jim de beste papieren had wist Ton zich er nog keurig uit te reden en een remise was dan ook het gevolg.

voor de actuele stand zie klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *