Verlies voor het Viertal tegen EDS uit Delden

Na bijna anderhalf jaar geen externe wedstrijden werd afgelopen maandagavond de draad weer opgepakt.  Het Eerste viertal moest aantreden uit tegen EDS (Delden) . Helaas werd er een valse start gemaakt in de viertallen competitie.
Dinant van Beek werd genadeloos afgestraft door zijn beperkte opening kennis. Hij  liep steeds achter de feiten aan, na 17 zetten kon hij al opgegeven. Extra huiswerk voor Dinant dus.

De opdracht voor de rest van het team was wel duidelijk, deze achterstand zo snel mogelijk goedmaken. Henk kwam in een stelling terecht waar echt niets meer te halen was, remise kon dan ook niet meer uitblijven. Gerrit Luggenhorst speelde aan het eerste bord en kreeg het moeilijk, hij moest een stuk geven voor twee pionnen. In het eindspel met tijdnood voor beiden won hij het stuk terug. Maar meer dan remise zat er niet meer in. Dan moest Bas het verloren punt maar goed maken. Hij stond een pion voor in moeilijk toren eindspel. Hij haalde alles uit de kast maar met minder dan tien seconden op de klok moest ook hij de remise toestaan. Een spannende avond maar wel met 2,5 – 1,5 verloren.

voor de actuele stand zie klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *