Koploper Jim Klinge lijdt eerste nederlaag van dit seizoen .

Maandagavond  werd de 6de ronde van de interne competitie gespeeld. En wederom was het een avond om van te genieten!

De hoofdmoot was wel de partij tussen Dinant van Beek  en  koploper Jim Klinge.

Maar laten we eerst de verslagen van de overige partijen doornemen.

De partij tussen Bas van Beek en zijn oom Bertus was een tactische partij. Bertus die zich niet zo maar gewonnen gaf, kon het uiteindelijk toch niet bolwerken tegen de jeugd .

Jan Scheperman zette Henk van Beek met al zijn stukken onder een zware druk, het was voor hem helaas niet voldoende om de partij te winnen en remise was het resultaat.

Dick die we keurig in de middenmoot van de ranglijst terug vinden verloor tegen Ton een belangrijke pion, dit buiten kansje liet Ton niet meer glippen en won.

Piet die bij de opening van het seizoen nog boven aan stond laat de laatste tijd wat punten liggen. Ook tegen Gerrit Luggenhorst ging het mis. In een mooie partij die teveel tijd vroeg van Piet. De genadeloze klok velde het vonnis voor Piet.

Het hoogtepunt van de avond was de nederlaag van koploper Jim Klinge tegen Dinant van Beek. In de partij kwam Jim steeds iets beter te staan maar op het moment dat hij de winnende voortzetting had moeten kiezen nam hij wat gas terug en gaf Dinant de ruimte om terug te komen in de partij. Het kostte Dinant echter veel tijd, hij had nog 5 minuten over voor de rest van de partij, maar vrouwe Fortuna was met hem, Jim maakte een blunder , gaf niet alleen de kwaliteit weg maar ook de partij.

voor de actuele stand zie klik hier

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *