Tweede schaaktraining en Tweede ronde Rapidtoernooi!

Afgelopen maandag was de tweede ronde van het Rapidtoernooi.

Dit jaar wordt voorafgaand aan het  toernooi een training van een uur  gegeven door de sterkste spelers van de club. Jim Klinge behandelde deze keer een opstelling met een sterke en zwakke loper. Een thema dat vrij vaak voorkomt, en dus was het mooi om dat thema behandeld te zien worden. Dank aan Jim voor de presentaties!

Met de nieuwe kennis op zak konden we meteen laten zien dat de les nuttig besteed was! En dat bleek het geval. In de 5e ronde moest Jim zijn eerste nederlaag incasseren tegen de sterk spelende Dinant, die in de 4e ronde Bas al aan de kant had gezet. Na zes rondes Rapidtoernooi  is de strijd om de beker  dus nog volledig open.  Jim wordt op de hielen gezeten door Bob en Jan die in hun onderlinge partij in de 4e ronde niet verder kwamen dan remise (beiden bleken achteraf winstkansen te hebben gemist, maar zo gaat dat soms!). Voor de gehele uitslag en stand klik je hier.

De website is dit jaar door Dinant, Gerrit, en Bob opnieuw opgezet. Er zijn al diverse reacties binnengekomen over deze nieuwe look and feel. Wanneer jullie aanvullingen hebben of nog iets missen, dan hoor we het graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *