Interne Competitie: 4e ronde!

In de vierde ronde van de Interne Competitie stonden er een flink aantal interessante wedstrijden op het programma. De topper was toch wel Gerrit tegen Jim, en het werd een mooi gevecht! Een middenspel met zware stukken en allebei een loper leek op zijn minst pionwinst op te leveren voor Gerrit, en Jim liet na afloop zien dat Ld5! de juiste voortzetting voor wit was. Gerrit koos voor een alternatief, en zoals dat vaak gaat met alternatieven, was dit voldoende om de vlag te strijken… Jim neemt hiermee de koppositie over!
Martijn won ondertussen een pionnetje (of was dat een schijnoffer, Jan?!), drukte door op de damevleugel, en na lang manoeuvreren lukte het hem de taaie verdediging van Jan te breken.  Martijn stoomt dus door naar de tweede plaats op de ranglijst. Met Gerrit op 3 lijkt er voor nu een duidelijke scheidslijn te zijn tussen de top en de achtervolgers (zie ook het puntenaantal hieronder). Daarachter volgen de subtoppers Bob en Teun, die er beiden in slaagden om de aansluiting te houden. Teun deed dit met wat hulp van Piet, die torens wilde verdubbelen, maar daarbij een venijnig paardvorkje over het hoofd zag. Dat was voldoende voor Teun, die rustig afwachtte, op het juiste moment de eerder gewonnen kwaliteit teruggaf, en een volstrekt gewonnen eindspel overhield. De partij van Dinant en Bob was wat dat betreft veel spannender, en ging op en neer als de speech van een (hier niet nader te noemen) president: er was geen touw aan vast te knopen! Dat vonden de heren zelf ook, na afloop. Het nadeel voor Dinant was dat hij na 30 zetten volstrekt geen tijd meer had, en dan is het moeilijk spelen… Puntje dus voor Bob.
Ton, onze regerend kampioen, is het seizoen erg rustig gestart, maar hij begint op dreef te komen. Een vervelende penning op d7 (loper stond totaal geparkeerd) maakte dat Henk niet veel kansen zag. Zo weinig zelfs, dat er na een goede drie kwartier al een eerste Tonic (Ton? Ik!) besteld kon worden. Ton is weer wakker, we zijn gewaarschuwd! Bas en Dick maakten er een lange knokpartij van. Bas liet de g-lijn openen om daarmee druk te geven op de stelling van Dick, maar deze hield de stelling fraai gesloten. Het duurde uren, maar Dick maakte uiteindelijk een fout en daarmee ging het punt naar Bas. Ook Bas dus op weg naar de subtop.
Blijft de partij van de avond over. Een knokpartij tussen Hans en Johan, en wat voor één! Johan hield heel lang stand, en zag stap voor stap de druk op zijn stelling toenemen. Hans drukte door op de damevleugel, en het leek er op een gegeven moment op dat Hans echt door zou breken. Op dat moment stond er bij beide spelers 0:43 op de klok. Het enige verschil was, dat dit bij Johan minuten waren, en bij Hans seconden… 45 seconden later dus winst voor Johan, die daarmee naar de top van het rechterrijtje klimt! Volgende week ronde 5…

Gerrit Luggenhorst – Jim Klinge       0-1
Martijn Hage – Jan Scheperman    1-0
Dinant van Beek – Bob Bishoen     0-1
Teun Scheurwater – Piet Ypma        1-0
Bas van Beek – Dick van der Knaap       1-0
Ton van Oijen – Henk van Beek       1-0
Hans van Oijen – Johan Klein Teeselink    0 -1


Provisorische tussenstand na vier ronden

 1. Jim Klinge                       828
 2. Martijn Hage                744
 3. Gerrit Luggenhorst  662
 4. Bob Bishoen                 576
 5. Teun Scheurwater    534
 6. Jan Scheperman       480
 7. Bas van Beek             470
 8. Ton van Oijen            447
 9.  Gerrit Stevens          428
 10. Dinant van Beek      382
 11. Piet Ypma                     375
 12. Johan Kl. Teeselink 356
 13. 13 Dick vd Knaap     324
 14. Henk van Beek           300
 15. Bertus van Beek        270
 16. Marco de Bruin          264
 17. Hans van Oijen           186

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *