11de Ronde van de Interne Schaakcompetitie kent de geen grote verrassingen.

Gerrit Stevens werd door Jim Klinge afgestraft in de voor hem bekende Orang-Oetan opening. Gerrit die deze opening al jaren speelt denk er nu over na om zijn opening aan te passen.

Dick van de Knaap spotte met alle schaakregels door in de opening vier maal met het zelfde stuk te spelen. Hier door verlies je zoveel tijd in de opening dat je al direct in de verdediging komt. Bas van Beek ruilde nog een Toren tegen twee stukken en toen was het snel afgelopen met Dick.

Bertus van Beek moest zijn Dame tegen twee stukken geven tegen Ton van Oijen. Bertus verdedigde zich nog wel knap maar er was voor hem geen houden aan.

Gerrit Luggenhorst won in de opening een pion tegen Henk van Beek en drukte hem heel langzaam naar achteren. En zoals zovaak,  onder druk bezwijkt alles en dus ook Henk.

Dinant en Piet speelde een strategische  partij waar Dinant de openlijn in bezit kreeg. Het was volgens hem te weinig voor de overwinning  en dacht de remise al binnen te hebben. Piet dacht daar heel ander over en verschalkte twee pionnen en de ging er met de winst van door .

Volgende week is de eerste ronde van het Fischer toernooi  voorafgaande hieraan is er een schaaktraining waar verschillende aspecten van het schaken besproken worden.

voor de actuele stand zie klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *