Interne Competitie: 6e ronde!

Gisteravond stond de zesde ronde van de interne schaakcompetitie op het programma.

Piet Ypma won toch wel verrassend van Ton van Oijen(zie foto). Ton verloor in de opening een belangrijk tempo waardoor Pîet steeds een adequate verdediging voor handen had. In het Toren einsdpel kreeg Piet een pionnen meerderheid op de damevleugel, Ton had de meerderheid in het centrum, maar die konden door Piet worden gestopt.

Jim Klinge wist tegen Jan Scheperman zijn strategisch overwicht optimaal te benutten. Jan werd steeds verder weggedrukt en kon zijn Koning omleggen.

Gerrit Luggenhorst offerde tegen Martijn Hage tot twee toe een stuk en kreeg met rente 2 pionnen terug. Echter stak Gerrit teveel energie in het zoeken naar ideale velden voor zijn paarden. Martijn won een pion terug en de vrede werd getekend.

Bertus van Beek werd tegen Teun Scheurwater opgezadeld met een geisoleerde pion. Dit voordeel was voldoende voor Teun.

Gerrit Stevens zat tegen Bas van Beek met zijn paarden te klooien waardoor hij geleidelijk aan met een gebrek aan ruimte kreeg. In een poging de boel te forceren kreeg Gerrit hert lid op zijn neus.

Hans van Oijen en Dinant van Beek zetten hun opening voorzichtig op. Daarna werd Dinant wat overmoedig maar Hans wist niet optimaal te profiteren. Remise.

Johan Klein Teeselink werd door Dick van der Knaap geleidelijk aan klemgezet. Nadat Dick een torenzet van Johan had uitgelokt kwam deze prompt in een penning. Overwinning voor Dick.

De uitslagen van de zesde ronde Holtense schaakcompetitie.

Jan Scheperman – Jim Klinge 0-1

Martijn Hage – Gerrit Luggenhorst  ½ – ½

Bertus van Beek – Teun Scheurwater  0-1

Piet Ypma – Ton van Oijen  1-0

Bas van Beek – Gerrit Stevens  1-0

Hans van Oijen – Dinant van Beek  ½ – ½

Johan Klein Teeselink – Dick van der Knaap   0-1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *